eelt op voeten

Ontstaan en verwijderen van eelt

Eelt komt vaak voor op voeten en is een verdikking van de huid. Door druk of veel wrijving wordt de bovenste huidlaag ruw en hard. Om ervoor te zorgen dat deze bovenste huidlaag niet beschadigd, wordt er ter bescherming door het lichaam een laagje aangebracht, dit laagje heet eelt. Als er teveel eelt wordt gevormd kan dit als vervelend en zelfs als pijnlijk worden ervaren. Dit kan komen door verkeerde schoenen, overgewicht of door een afwijking aan de voeten. Doordat er meer druk op één bepaalde plek komt te staan, kan daar eeltvorming komen.

Hardnekkige eelt

Bij hardnekkige eelt heeft de eeltvorming extreme vormen aangenomen. Zo erg dat er zelfs kloven en een droge huid kunnen ontstaan. Dit komt doordat er geen bloedcirculatie is in de eeltplek vanwege de dode huidcellen. De plek voelt zeer ruw aan, is hard en vaak donkergeel. De pedicure kan het beste de hardnekkige eelt behandelen.

Oorzaken en symptomen

Eelt kan ontstaan door overgewicht, het dragen van verkeerde schoenen die te ruim of te strak zitten en door te smalle zolen in schoenen. Eelt is ruw, hard en heeft een licht tot donkergele kleur. Het is een soort van korst die één is geworden met de huid.

verwijderen van Eelt

Bij hardnekkige of overtollig eelt is het aan te raden om dit te laten verwijderen door een pedicure. De pedicure verwijderd het overtollige eelt
en kan advies geven om vorming van eelt in de toekomst te verminderen of te voorkomen. Eelt dat overtollig is wordt dan weggesneden of geraspt door de pedicure. De gezonde huid van de voet wordt zo behandeld dat deze niet beschadigd. Als er weer eelt ontstaat dan is een vervolgafspraak aan te raden.

Afspraak maken? U kunt mij bellen of een bericht sturen. U bent van harte welkom in mijn salon in Rotterdam.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *